Mindenki tudja, mennyibe kerül egy doboz babakeksz... van többféle, de van valami közös bennük: csillagászati az áruk. Na most, meguntam én is, s eldöntöttem, hogy magam fogok neki elkészíteni valami csemegét. Én a nagy népszerűségnek örvendő almás babakekszet gondoltam tovább.
A hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 közepes méretű alma
- 2 ek étolaj
- 2 csipet fahéj
- 1 rúd vanilia
- 1 mk. xilit (elhagyható)
Az almát meghámozod, és lereszeled. A vaníliát felhasítod, kikaparod a magokat és hozzáteszed az almához. A lisztet, az olajat, a xilitet is hozzáteszed, majd jól összegyúrod. Nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra és pogácsaszaggatóval, vagy pohárral szúrd ki a kekszet. Ha van más kiszúróformád, kísérletezz bátran, de a kerek nagy lepények könnyebben foghatók a kis kezek számára. (Igaz, én formákat szaggattam. :)) Tedd be előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára. Jó, mert nem morzsálódik, és fogzásra is kitűnő.
Jó tanács:
Ezt a kekszet inkább 8 hónap felett ajánlom a fűszerek miatt, és az állaga miatt is.
A xilittel csínyján, mert nagy mennyiségben hasmenést okoz, akkor is, ha nincs hozzászokva a szervezet!
Levinek ízlett, azt hittem nem fogja elfogadni a bolti keksz után, de szépen elnyammogta. :) Remek nasi étkezések között. ;)
Tesztelés:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése