2013. január 1., kedd

Hétvégére - Tökmag anyu kedvencei

Jön a hétvége (majd :D), és eszembe jutott, hogy bemutatom a 4 legkedvesebb filmemet, hátha valaki kedvet kap hozzá egy hideg estén. :) 

1. Benjamin Button különös élete

Az első és legkedvesebb filmem. A sztori egy különleges emberről szól, aki öregen született, majd az évek múltával egyre fiatalabb lesz. Nagyon nagy hatással volt rám ez az alkotás...






2. Életrevalók

Ez mostanában lett az egyik kedvencem - egy jó (nagyon is jó... :))) ismerősöm mutatta meg, azóta is a rabja lettem, és még napok múltával is fel - fel bukkanak az emlékezetemben a filmkockái. Egy gazdag, lebénult üzletemberről és egy fekete, gettóban élő fiatalemberről szól, akik között mély, és szétszakíthatatlan barátság szövődik. Elgondolkoztató, megérintő, megríkató történet arról, hogy lehet újra kezdeni egy látszólag halott életet, s hogy lehet kilépni a nyomorból, ha van hozzá elég merszed. 


3. Amelie csodálatos élete

Vicces. Elgondolkoztató. Művészi. Gyermeteg. Izgalmas.

Talán ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni az utolsó kedvenc filmem. Audrey Taotou újabb remek alkotása mutatkozik meg ebben a mozifilmben. A sztori elég bonyolult, elgondolkoztat de ugyanakkor felismerjük a magunk gyermekkori világát is benne. 


4. A Fekete hattyú

Bavallom, ez az a film, amit elég nehezen sikerült megértem, de mikor megvilágosodtam (:D), egy elképesztően művészi, lenyűgöző mondani valóval rendelkező alkotás bontakozott ki előttem, melynek szára a világ egyik legszebb művészete, a balett. A főszerepet Natalie Portman alakítja, aki balerinaként megdöbbentő katarzissal játsza el élete egyik legfontosabb szerepét, de végül bele is őrül.



2 megjegyzés: