2012. október 19., péntek

Folyékony szappan háziag

Most egy újabb spórolós ötletet fogok veletek megosztani (mert iiiszonnnnyúúúúúan smucig ember vagyok, no). Tudom, tudom, folyékony szappant már 1 - 200 ft.-ért is lehet kapni, azonban ez nem csakhogy környezetkímélőbb, hanem praktikusabb is, vagy akár dekoratívabb is. Mellesleg pedig az ember csak szívesebben használ olyat, amiről tudja, mi van benne, igaz? :). 

Lássuk, mi kell hozzá! 

  • 1/4 csésze szappant pehely vagy szappan forgács 
  • 2 csésze víz
  • 1-2 evőkanál desztillált fehér ecet vagy citromlé (főleg a fertőtlenítés miatt)
  • 1 evőkanál glicerin (Ez nem kötelező, de a gyógyszertárban beszerezheted. De jó tudni, hogy sok gyógyszertárban csak receptre adják ki, nem tudom miért, azt hiszik bombát akarunk gyártani belőle? :D)

    Öntsd a vizet és a szappant egy lábasba, és melegítsd közepes lángon addig, amíg el nem olvad. Tartsd melegen, de ügyelj arra, hogy ne forrjon fel! Várj addig, amíg kicsit lehűl a trutyi, aztán tedd hozzá az ecetet/citromlevet. Zárd el a lángot és hagyd benne a lábasban, amíg teljesen ki nem hűl.  Ha akarsz, tegyél bele illóolajat! Ezek közül a legelterjedtebb: teafa, citrom pl. 



    Kotorj elő egy régi mosószeres üveget, vagy ha dekoratív kedvedben vagy, akár egy szép alakú befőttes üvegbe is beleöntheted, majd kedved szerint díszítheted!



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése