2012. november 9., péntek

Süssünk süssünk valamit! - Toszkánai csokitorta

Oooo mamma mia liberaci dal male!!! :) Egy újabb bűnös élvezet!

Szerény személyemről tudni kell, hogy imádom, egyszerűen immádom az olaszokat! A temperamentumukat, a hozzáállásukat a dolgokhoz, na meg persze el ne felejtsek szót ejteni a szexi férfi egyedekről sem.... Ám Olaszország nem csak ezekről híres, hanem a bombasztikus kulináris csodáiról is.  

Egy igazán egyszerű, szinte elronthatatlan csokitorta receptet szeretnék veletek megosztani, amihez nem kell sok minden, bár a hat darab tojás (a mai darabárukat tekintve) egy kicsit húzós lehet. 

Nos, mik kellenek hozzá? 

  • 20 deka keserű csoki
  • 20 deka vaj
  • 10 deka liszt
  • 30 deka cukor
  • 6 tojás
A sütőt fűtsd fel 180°C-ra. Keress egy kerek, 26 cm-es átmérőjű tortaformát, és béleld ki sütőpapírral. Én inkább a szilikon lapot ajánlanám, mert a véletlenül megmaradt szakadt sütőpapír a sütin elég hervasztóan tud kinézni... 
A csokit forró vízfürdőben vajjal együtt olvaszd fel.
Habverővel keverd össze a lisztet, a cukrot és a tojást, amíg egy világos massza nem lesz belőle. 
Ezután a felolvadt csokit óvatosan keverd hozzá és öntsd bele a formába.
Körülbelül 35-45 perc kell ahhoz, hogy megsüljön, persze ez sütő függő.

A legjobb ebben a tortában, hogy maga a süti a tetején kemény, de belül viszont finom krémes. 
Mielőtt felvágnád, hagyd kihűlni!

Jó étvágyat! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése