2013. október 17., csütörtök

KICSI mellett NAGYOT spórolni #1 - Kedvezmények

Sziasztok! Mivel volt aki hiányolta a spórolós tippeket, úgy gondoltam, hogy összeszedem azokat a dolgokat, apróságokat, amik nekem sokat segítenek abban, hogy (még ha nem is a hónap végéig) minél tovább legyen pénz a tárcámban. :) Egy baba nagyon drága dolog, ezt mindenki tudja. Talán sokkolóan hangzik, de egy közelmúltban készült felmérés alapján átlagosan alsó hangon is legalább 13-15 millió forintba kerül egy gyermek felnevelése. Egy biztosító kutatása szerint egy csecsemőre nagyjából havonta 30 ezer, egy középiskolásra 50 ezer, míg egy egyetemistára 90 ezer forintot költenek szüleik! Sok mindennel lehet spórolni, az alább felsoroltak közül biztos lesz egy - pár, amit te is ismersz. Kismamáknak, kezdő anyukáknak biztos nagy segítség, úgyhogy kezdjünk is bele! A sorozat első részében a kedvezményekről esik szó. Hol, és milyen árengedmények találhatók, és mit kell tenni értük? 

1. Kiszámolták, hogy havonta egy gyermekre átlagosan 10000 forintot költenek csak pelenkára. Ez rengeteg pénz. Aztán ott van a szeméttermelés, a büdös, nehéz pelusok kicipelése a lakásból, blablabla. De mégis, milyen sokan használnak még eldobható pelenkát! Többek között én is. Az ok: Lusta vagyok és praktikus gondolkodású. És nem mellesleg,  100 év sem lenne elég ahhoz, hogy a családomat átszoktassam a két napi mosásra  (a mosható pelusokat kb. ennyi időközönként mossák), mert nálunk ez egy hülye berögződöttt szokás, hogy hétvégén, CSAKIS HÉTVÉGÉN mosunk, és ilyenkor elszántan mászunk fel/át a szennyes ruha kupacokon, akár a törökök az Egri várra. 
Bocsi, kicsit túl hosszú lett az antré. Szóval: Ez a pont most csak azoknak szól, akik szilárdan kitartanak az eldobhatós mellett. 

  • Mindig körültekintően böngészd át az újságok akcióit pelenka terén! 

  • Hány darabot kapsz, mennyiért?

  • Biztos a kisebb kiszerelést éri meg többször megvenni? 

  • A DM mindig (vagy legalábbis elég gyakran) biztosít kedvezményes kupont pelenkára. Valamikor Pampersre, valamikor Liberora. Általában a Liberót nyaggatja minden üzlet, igazából nem tudom miért, talán azért, mert Magyarországon ez volt az első eldobható pelenka márka.  Mi is ezt vesszük most, mert ha legalább olyan lajhár vagyok, hogy eldobhatót használok, akkor legalább olyat vegyek, ami kicsit zöldebb. Lényeg a lényeg, hogy átlagosan minden hónapban (MOST IS!!!) 15% levonás jár a pelenka árából. Egy kuponnal több pelenkát is meg tudsz venni kedvezményesen. Ehhez jöhet még az Active Beuty kártyádon felhalmozott pontokon vett kuponfüzet. Numero 1.: Az 50 pontosban MÉG 25% vonódik le a legdrágább termék árából (Gyanítom, hogy nálad is a pelenka a legdrágább a kosaradban anyukaként, nem egy 15000 forintos D&G parfüm...), de ezt a kedvezményt csak egy pelenkánál lőheted el. Numero 2.: Ha van elég pontod, kiválthatod a 150 pontos kuponfüzetet is, amiben 15%- os végösszegi kupon is van. Én múltkor mázlista voltam; a DM küldött végösszegi kupont postán, így egy vásárlásnál el tudtam lőni háromfajta kupont is: Egy - 15% -os kupont az éppen aktuális pelenka márkára, egy 25% -os kupont a legdrágább termékre, és végül a 15 % - os végösszegi kupont. Ez az utóbbi úgy működik, hogy minden megvásárolt termékből levon 15% - ot. (Legalábbis nekem ezt mondta a DM - es csajszi.)
    Tehát, adott egy 84 darabos Libero pelenka, 5299 forintért. Ebből lemegy 15% (bababónusz) még egyszer 15% (végösszegi): 3828 Ft, éééés még lejött a 25% - os kupon is! Akkor összesen 2871 forintot fizettem egy olyan 84 darabos pelenkáért, aminek alapjáraton 63 forint a darabja! A három kuponnal összesen pedig (betojtok): 28 forint. És góóóóóól, de még milyen széééép góóóóóóól!!!
    Ez persze sajnos nagyon ritka alkalom, örülök, ha 50 pont ücsörög a kártyámon.... de még az is szép spórolás! Egy bababónusz kupon + egy - 25% - os  kb. 3378 forintra fogja lefaragni a pelenka árát. DM bababónuszról ITT

    2. Persze a Rossmann sem szégyenkezhet, az ő Rossmanó kedvezményével is sokat lehet spórolni. Általában a tápszerre és a bébikajákra megy a játék, továbbá már a kismamák is élvezhetik az általuk kínált lehetőségeket. A Rossmann babaprogramról ITT olvashatsz, és regelhetsz is.

    3. Ahova csak tudsz, regisztrálj a neten, kedvezményes kártyákért
    Manapság már sok bababolt ajánl klubkártyákat, amikkel ezreseket is spórolhatsz. Pl. Babaszafari, Minimanó. Emellett egyéb oldalakkal is szerződésben állnak: Például: babakassza, baba - mama tudakozó. Itt vannak a linkek:
    Továbbá rengeteg kuponos honlap van már az interneten, ahol 50 - 70 vagy akár 80%- kal olcsóbban is vásárolhatsz különböző oldalakon. Én ugyan még nem vettem kupont, de sok jót hallok róla. Pár kuponos oldal:

    Ennyit a kedvezményekről dióhéjban. :) A sorozat következő része (kedden) a Babahigiénia lesz, melyben a mosható pelusról is lesz szó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése