Ezért:
Hozzávalók
- 4 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 evőkanál reszelt méhviasz vagy pasztilla
- 1/2 teáskanál E vitamin olaj (4-5 kapszula)
- 2 teáskanál cink oxid
- 5 csepp levendula olaj (Én 3 cseppet raktam)
- Egy kiskanálnyi panthenol
Elkészítés
Gőz fölött (egy forrásban lévő vizes lábasra helyezzünk egy másikat, vagy egy jénai üveg tálat), melegítsük fel az olajat és a méhviaszt. Ha a viasz teljesen elolvadt, vegyük le a gőzről, és keverjük jól össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cink oxidot, ha habverőt használunk a végeredmény nem lesz olyan szemcsés. Ha már nem olyan meleg, öntsük bele az E vitamint és a levendula olajat is, valamint a panthenolt. Tegyük zárható üvegbe, és vigyázzunk a baba szájába ne kerüljön, mert belsőleg mérgező.
Gőz fölött (egy forrásban lévő vizes lábasra helyezzünk egy másikat, vagy egy jénai üveg tálat), melegítsük fel az olajat és a méhviaszt. Ha a viasz teljesen elolvadt, vegyük le a gőzről, és keverjük jól össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cink oxidot, ha habverőt használunk a végeredmény nem lesz olyan szemcsés. Ha már nem olyan meleg, öntsük bele az E vitamint és a levendula olajat is, valamint a panthenolt. Tegyük zárható üvegbe, és vigyázzunk a baba szájába ne kerüljön, mert belsőleg mérgező.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése