2013. április 8., hétfő

Tavaszi ruhatár 1 év alatt

Most már talán vége a hólapátolásnak, kérhetetlenül jön a tavasz, és ideje lassacskán elpakolni a téli bundákat, overallokat. Azonban még nagyon csalóka az idő, fontos, hogy most is odafigyeljünk a kis fióka megfelelő öltöztetésére. Az öltözékek listáját két részre fogom bontani: 0 - 6 hónapos korig és 6 - 12 hónapos korig. 

0 - 6 hónap:

A kisbabád most  született, vagy még csak pár hetes, hónapos. Ebben az időszakban különösen oda kell figyelni arra, hogy megfelelően öltöztessük, hiszen a szervezete még nem elég önálló a betegségekkel szemben. 6 hetes korig a napszakot kell figyelembe venned, tehát érthetően máshogy kell felöltöztetned reggel, mint este. Ha déli sétára készülsz vele, akkor mindenképp készíts takarót is. A hűvös időben való sétákhoz pamutrugdalózót ajánlok, ami jó meleg, és kényelmes is. Már lehet kapni plüss, vagy melegebb anyagból varrt  overallokat is, amik praktikusabbak, és megkönnyítik az öltözék kérdést. Ilyenkor én pl. az overall alá felöltöztetném úgy, ahogy itthon van a lakásban, és egy pamut sapit, valamint egy plüss takarót terítenék rá. 
Viszont, ha jó időben vagytok kint, süt a nap, (mondjuk dél, kora délután) akkor elég egy flanel takaró, vagy egy összehajtogatott pelus is.
A rétegekről annyit érdemes tudnod, hogyha még csak ül vagy fekszik a babád, akkor mindig egy réteggel többet érdemes adnod rá, mint amennyi rajtad van. Pl. Rajtad: Farmer, vékony blúz, akkor neki: Naci, kombidressz, + egy kiskabát.

6 -  12 hónap
A kis tökmag nagy valószínűséggel már ül a babakocsiban, 1 éves kora körül pedig már mozog, bóklászik is a szabad levegőn. Ekkor már csak annyi réteget kell ráadnod, amennyi rajtad van. Érdemes betenni pluszban egy vékony kabátkát, vagy mellényt, ha például szelesre fordul az idő. Ha melegebb lesz újra, akkor csak le kell kapnod róla. Mivel már ülő helyzetben van a babakocsiban, és járni tud, vagy még csak kezd, a lábára be kell szerezned a megfelelő kiscipőt. Erre a célra mindig olyat vegyél, ami jót tesz a kicsi lábának, nem deformálja el, és könnyű. Fontos, hogy fogja és tartsa a lábát, de ne legyen szoros. Jól szellőzzön, és ne ázzon el. Az alábbi cipők a legjobbak:

A sétálós pakk alap felszereltsége mindig legyen egy pléd és egy kiskabát, amiket csak elő kell kapnod szükség esetén, és nem fog érni meglepetés.  Sapka esetében 15 - 20 fokig elég a füles sapka, utána már nem szükséges, helyett egy sima pamut anyagú sapi, vagy surdakalap tehető a babára. Erős szélben vagy napsütésben pedig mindig legyen rajta megfelelő fejfedő!

Pár ruhatipp tavaszra:



Forrás: kismamablog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése