2013. július 24., szerda

Baba hétfő - Mit egyen a baba: Mintaétrendek


Minden gyerek máshogy eszik, valamelyik kevesebbek, van aki még azt asztallapot is megenné. :) Az utóbbiak táborába tartozunk mi is (egyelőre), így számomra az a fontos, hogy minél színesebben, változatosabban étkezzen Levente. Egy éves kor körül megváltoznak az étkezési szokások, ezeket az alábbiakban fogom kitárgyalni, mintaétrenddel társítva.






1. mintaétrend:


Ha a babád későn kel 8 - 9 körül, egyértelmű, hogy nem éhes a tízóraira. Így a legjobb megoldás a reggeli után, hogy az ebédet hozzuk előbbre. Tehát megreggelizik, a tízórai kimarad, és utána dél, fél tizenkettő körül megkapja az ebédet. Fontos, hogy az ebéd tartalmas legyen, hiszen ha nem lakik jól, hamar megéhezik, és nem tudja kialudni magát  délután. 


2. mintaétrend


Ha a gyermek koránkelő, praktikus a tízórai bevezetése. A reggeli után kb. 3 órával adjunk neki egy babánt, így nem lesz olyan éhes ebédig, viszont nem is telik el vele. Érdemes egytál ételt készíteni ha leves van, ugyanis, ha levest adunk egy kis tésztával, hamar megéhezik, viszont egy időre megtelik vele, így másodikat már nem kér. A legjobb megoldás az, hogy ha nem kap levest és a másodikféléből eszik, vagy a fent említett egytál ételt készítjük el: a levesben lévő tésztából, sok zöldségből főzelék félét készítünk, így sokkal laktatósabb lesz.


3. mintaétrend:


Van olyan baba, aki már nem is tápszerezik, vagy szopizik. Nekik a legjobb megoldás az, ha a reggeli és a vacsi is valamilyen jó laktatós, tartalmas étel, folyadékkal (víz, tea). 



Ügyeljünk arra, hogy minden mintaétrend esetében az étkezések közötti folyadékpótlás a víz legyen, mert az édes italok csak elveszik az étvágyukat!  



A családdal való együttes étkezés természetesen csak pár falatkát jelent, hiszen ez a tápszerrel/ tejitallal tesz ki egy teljes étkezést! (A családdal való vacsi és e között eltelt idő kb. 1, fél óra)




































Babamagazin július felhasználásával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése