2014. július 20., vasárnap

Krétafal - olcsóbban! #2

Látom, nagyon népszerű a krétafalos bejegyzésem: El is hiszem, hiszen mindenki szeretne egy olcsóbb alternatívát találni minden dologban. :) Ezzel a bejegyzéssel már régóta készülök, csak mindig halogattam. Na szóval, megpróbálom összeszedni az eddigi tapasztalatokat.

Tehát: 

Maga a festék 750 ml, kicsivel több mint 2000 forint. Mi kb. 1 méter széles falfelületet festettünk le, és még mindig maradt belőle. Feketét választottam, mert azon sokkal jobban látszanak a színek. Maga a festék nem ázik át, hiszen megköt a falon, szilárd réteget képezve. Így állja a vizes szivacsot is. Így néz ki a festék:  





Maga a festés nem nagy cucc. Először 1:1 arányban kell elkeverni vízzel és lefesteni a felületet. Utána pár óra száradás után jöhet az első réteg, majd 6 óra után a második. Igen, sok idő, pláne, ha gyerkőc is van a háznál, de meg lehet oldani, és az ára azért szerintem kárpótol. Mivel akril alapú, hasonlóan működik, mint a házi készítésű, de ez azért strapabíróbb. 200 ml 1 négyzetméterre elég, környezetbarát.  Nálunk, ahova a kréta festék lett kenve, nagyon csúnya volt a fal és legalább ez elfedte. De ha nálatok is ez a helyzet, mindenképpen ki kell egyenlíteni a felületet, mestertapasszal. Nekünk most nem volt keret arra is.
 
Vélemény: 
 
Lassan két hónapja használjuk, állandóan van rajta valami, hol gyerek végett, hol pedig felnőtt végett. :)  Készítettem róla egy csomó képet, mind használat közben, mind használaton kívül. :) 
 



Így néz ki rá rajzolva



Letörölve 1.



Letörölve 2.


"L" alakú léc porfogónak és kréta tartónak
 
 
Közelebbről



Béka úr, mint szivacstartó, személyesen
 
 
 
Használatban a tulajdonos által :)


Összegzés: 


Ugyanúgy működik, mint a többi tábla igazából. Víz nélküli szivaccsal ugyanúgy porzik, vizessel pedig többször le kell törölni, mert csíkos lesz. Szóval nem rosszabb, mint a bolti krétatábla festék, talán annyi a hátránya, hogy több időt igényel a felkenése. De ennyiért megéri, nem? Aki kedvet kapott hozzá, írja meg, nekik hova lett felfestve és  hogyan válik be! :) Ja, és nem sötíti el a szobát a fekete szín, de akinek ez túl "dárkos" az választhat a fehér, szürke, drapp, sárga, okker, barna, vörös, zöld szín közül is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése