2014. július 15., kedd

Harc a napsugarak ellen - Kipróbáltuk

Itt a nyár (nem tudom, hogy ő maga tud -e róla, mert a sok esőből ítélve nem olyan biztos) és elindulnak a figyelmeztetések a káros napsugarakról, a 11-től 3- ig tartó kimenő tilalomtól a bőőődületes sok vízfogyasztásig. Manapság sok nevesebb cég napvédő termékének lett megtépázva a hírneve, hogy fúj büdöséstelevanmérgekkelésblö. Igen. Nagyon meg kell nézni, hogy mit kenünk és a gyerekünknek az arcára, bőrére! Manapság már elég elérhető árakon lehet kapni olyan termékeket, amik biztonsággal használhatóak. Mondjuk most én pont nem azokat mutatom be főleg, de mentségemre szóljon, hogy mindet féláron vettem, kivéve a stiftet! :D Három márkáról van szó: Bioderma, La Roche Posay (mindkettő francia) és végül a DM saját márkás terméke, a Sundance. Az első kettő mondhatni luxus kategória (annyira azért nem), mert az ilyen termékeik ritkán kezdődnek 3000 forint alatt. Mindketten nagyon jó hírűek mind a minőségük, mind az összetevők tekintetében. Úgy ahogy. Azért fontos leszögeznem, hogy nem ajánlott a túl magas (Az EU által meghatározott szint feletti) faktor számú napvédő használata - nem azért mert káros, hanem azért mert használata blokkolja a D-vitamin szintézisét. A D-vitamint a bőrünk szintetizálja a napfénnyel való kapcsolatban, és még egySPF15-ös fényvédő faktorú termék is a bőr D-vitamin szintézisét 99%-kal csökkentheti! 

De akkor miért vettem ilyen magas faktorszámúakat? 

1. Az összetevők miatt
2. Az áruk miatt

Sajnos nagyon elterjedtek manapság a házilag készíthető napvédő kozmetikumok, amiket jómagam is használtam. A szemmel látható elvárást teljesítették - nem égtem le. De mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a káros napsugárzástól NEM VÉD! Erre a képességre csak is szakemberek által kifejlesztett, és biztonságos, higiéniai körülmények között készült termékek képesek! A saját magunk által készített (mint amit például én is megosztottam) fényvédők nem védik bizonyítottan bőrünket, így csak fokozott elővigyázatossággal használhatóak! Csakis azért hagyom az oldalon, mert kipróbált és jól bevált recept. (Barnulás terén.) 


Bioderma Photoderm Kid Tej SPF50+

 

 



Maximális fényvédelem SPF50+/UVA 38 (PPD) fényvédő faktorral gyermekek számára. Tökéletesen védi a gyermekek érzékeny bőrét és nem okoz allergiát. A tej kék indikátorral rendelkezik, amelynek köszönhetően könnyen látható a már kezelt felület. A szín rövid idővel a felkenés után eltűnik. Víz-,homok- és izzadásálló. - Krémmánia
  
Vélemény: Imádom. Nagyon könnyű eloszlatni a bőrön és  illatmentes. Tetszik a kék színe, így látom, hogy hol kentem be Levit és hol nem és hamar el is eltűnik. Nem ragad. Kár, hogy tubusos kiszerelésben volt akciós, mert spray - ben szerettem volna venni. Így nem olyan gazdaságos, hiszen csak 100 ml. :(




Összetevők: 




La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Gyermek Napvédő Tej Termálvízzel SPF50+

 


 
 Gyerekek érzékeny bőrére, napérzékeny bőrre.
Innováció: optimális SPF 50+ védelem az UVA sugárzás ellen a szabadalmazott Mexoplex szűrőrendszernek és a bőrnyugtató antioxidás hatású La Roche-Posay termálvíznek köszönhetően.
Textúra: Vízálló. Könnyű felvitel, nem zsíros, nem ragad. Illatanyag-mentes, paraben-mentes. Fotostabil.
Bőrgyógyászati és gyermekgyógyászati ellenőrzés mellett tesztelt. - Krémmánia

Vélemény: Jól kenhető és eloszlatható. Illatmentessége miatt is pont jár, viszont egy picid ragad.  De csak egy icipicit. Azt hiszem majdnem 5000 forintért vettem együtt a felnőtt változatával, ami spray kiszerelésben volt.  





Összetevők:


Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sokC12-15 Alkyl BenzoateeoEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KorlátozottGlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesEthylhexyl SalicylatefEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KözepesBis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazinefEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottAlcohol Denat.alEWG Kockázat: 5Diisopropyl SebacateeoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottButyl MethoxydibenzoylmethanefEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KorlátozottDrometrizole TrisiloxanefEWG Kockázat: 4, EWG Adat: KözepesDimethiconeeo|szilEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KorlátozottSynthetic WaxeoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KözepesTitanium DioxidefEWG Kockázat: 1 - 3, EWG Adat: KözepesPotassium Cetyl PhosphatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: NincsenAmmonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl TaurateCaprylyl Glycoleo|hEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottDisodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesGlyceryl Stearateeo|euHydroxypropyl Methylcelluloseti|euEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KözepesIsopropyl Lauroyl SarcosinateEWG Kockázat: 0Palmitic Acideo|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesPEG-100 StearatetiEWG Kockázat: 3 - 6, EWG Adat: KorlátozottPentylene GlycolEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottPhenoxyethanoltaEWG Kockázat: 3 - 4, EWG Adat: KorlátozottStearic Acideo|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesTerephthalylidene Dicamphor Sulfonic AcidfEWG Kockázat: 2Tocopherola|vEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KözepesTriethanolamineti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Sok  - Forrás: Krémmánia



Balea Sundance Kids Aktiv-Stick
 

 



Az utolsó termék, amit be szeretnék mutatni, az a Balea Sundance napvédő stiftje. Új termék, még a Krémmánián sincs fent. Rohadtul gazdaságos, mert nem sok fogy egy használat alkalmával. Fülre, ajkakra, orra, és az orcákra könnyen használható, így elkerülhetjük a naptejek által lehetséges szembe belekenős baleseteket. A bőrön könnyen kenhető, és szerintem az illata a narancsra hajaz. Nagy kiszerelésű. Ez is 50+.










Vélemény: 

A fentiek mind pozitívumok, viszont van egy baromi nagy hibája: NARANCSSÁRGA! Olyan sárga lesz a gyerek bőre percekig, mintha belenyomtam volna a fejét egy vödör narancshéjba. Van amikor nem is tűnik el a szín. 


 

2 megjegyzés:

  1. Én a fehér tubusos Sun Dance Kid naptejet használom Zalánnak, akárhogy fordítom a napernyőt a babakocsin, a lábikói mindig kilógnak,azokat kenegetem vele. Eddig úgy vettem észre, a küldetését teljesíti, bár rekkenő hőségben nyilván az udvarra sem viszem ki őt, nemhogy napra, de egy 3 hónapos képes gyenge délelőtti napsütésben is leégni (ismerősi körben volt rá példa...).

    VálaszTörlés
  2. A Sundance márkát több bőrgyógyász is jó szívvel ajánlja. :)

    VálaszTörlés