2012. december 30., vasárnap

Egy újabb lépcsőfok - A tanulópohár

Egyszer mindegy babánál eljön az ideje, amikor lassacskán nem cumisüvegből, hanem tanulópohárból kell adni neki a folyadékpótlást. Kisebb, szoptatott babánál, nem kell még (kivéve a nagy nyári melegekben), AZ ANYATEJ PÓTOLJA A FOLYADÉKOT.

Manapság már rengeteg szupi, dizájnos, csilli - villi tanulópoharat lehet kapni, de elsősorban lényeg a praktikum! Mire kell odafigyelni?



  • Legyen elég merev ahhoz, hogy ne tudja szopizni. 
  • Szelepes legyen, azért, hogy a baba amikor még tanul belőle inni, (de egyébként is praktikus) ne öntse magát nyakon a folyadékkal. Szelepes esetében csak akkor jön a lé, amikor ő szívja. 
  • Ügyelj arra, hogy ezt is meg kell dönteni úgy, mint a cumisüveget! 
  • A kicsi úgy fogja megtanulni a legkönnyebben az itatópohárból való ivást, hogy napközben odaadod neki, és hagyod, hogy saját maga fedezze fel. (De ne akkor, mikor szomjas, mert csak ordítás lesz belőle!) 
  • Érdemes ilyenkor a kedvenc levét beletenni, hogy legyen motivációja az itatópohárból való iváshoz! 

Nekünk  pontosan ilyen van: 

A MAM termékek mindig is szimpatikusak voltak a számomra (annak ellenére, hogy nagy Tommee Tippees vagyok :P), ezért is választottam ezt. A Tomme Tippees-be nem fér sok folyadék, nála inkább csak a dizájnt kell megfizetni. Ez viszont több mint két deciliteres, jól is néz ki, és nagyon praktikus kis termék. A DM-ben vettem, 1499 forintért. A csőr puha, de nem annyira, mint a cumisüveg, és kényelmesen tud belőle inni Levi. Jól záródó kupak van rajta, de amúgy sem ömlik ki belőle semmi, mivel szelepes. A füle könnyen megragadható, és tágítható, nem merev. Jól tisztítható, sterilizálható, bár a csőrét könnyen befogja az ital. Az elején sokszor volt hiszti, de most már szépen rájött Levente, hogy nyomni kell, nem pedig szívni a csőrt. :)

OFF: Páran írták, hogy sokszor kifolyik belőle a folyadék - én ezt nem tapasztaltam. Szerintem nem jól rakták bele a szelepet, mert nálunk sosem folyik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése